Spanish Revolution: documentaire over de 15M-beweging
Nieuws, Europa, Samenleving, Spanje, 15 mei-beweging, Spaanse revolutie, Indignadosbeweging -

Spanish Revolution: documentaire over de 15M-beweging

In deze documentaire wordt de evolutie van de 'Spaanse Revolutie' geschetst. Het document schetst op heldere wijze hoe de 15M-beweging groeide en spitst zich in het bijzonder toe op het kamp op de Puerta del Sol. De film toont hoe de activisten zichzelf organiseerden en directe democratie in praktijk brachten. Ook wordt de relatie met de pers belicht. Originele versie met Engelstalige ondertitels.

maandag 3 oktober 2011 12:48
Spread the love

13 oktober 2011 – UPDATE:

In overleg met Adriano Morán, de regisseur van de documentaire #SpanishRevolution, heb ik besloten zijn werk van mijn YouTube-kanaal te halen. Dit was een moeilijke beslissing, zowel voor de regisseur als mezelf, ons goed bewust zijnde van de kracht die uit deze film te puren is in het oog van de wereldwijd groeiende beweging die haar inspiratie onder andere put uit de 15M-beweging.

Momenteel werkt de documentaireploeg met een nieuwe aanpak waarvan ze overtuigd zijn dat ze meer mensen kunnen bereiken en een nog beter werk kunnen presenteren. Er is veel nieuw materiaal om toe te voegen en er is ook de wereldwijde demonstratie op 15 oktober die eraan komt.

Uiteindelijk zijn de mensen die aan deze documentaire werken dagbladjournalisten en geen documentairemakers en vonden ze dat hun eerste werk voor verbetering vatbaar is. De beslissing om het oorspronkelijke document te verwijderen, is gebasseerd op de overtuiging dat het niet goed zou zijn dat er uiteindelijk verschillende versies van de documentaire in het publieke domein zouden circuleren.

Adriano heeft me meegedeeld dat de nieuwe versie over ongeveer een maand klaar en te bekijken zal zijn door het publiek. Ondertussen kan je hiervan al een trailer zien op Vimeo: http://vimeo.com/25872207

Er is me in ieder geval ook een kopie beloofd om te tonen op DWM.

Duur: 55 minuten

Regie: Adriano Morán
Beeld en scenario: David Tesouro / Adriano Morán
Redactie: Laura Albor, Laura Pintos, David Tesouro, Adriano Morán
Redactie-assistenten: Jose Manuel Rodríguez, Víctor Navarro
Ontwerp en ontwikkeling: Alejandro Navarro / Antonio Pasagali
Geluid: Javier Álvarez / Dúo Cobra

Bron: http://especiales.lainformacion.com/espana/documental15m-ing/
Creative Commons BY-NC-SA 3.0

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!