Spread the love

Steun DeWereldMorgen

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun.
We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik doe een gift!

Waarom een gift?

De bestaansreden van DeWereldMorgen.be is nieuws en duiding brengen:

Don’t hate the media, be the media (Jello Biafra)

DeWereldMorgen.be is volledig gratis toegankelijk voor iedereen. En werkt zonder betaalmuren. Onze inkomsten komen van giften én subsidies.

Fiscaal aftrekbaar

Zowel in België als in Nederland is jouw gift fiscaal aftrekbaar.

Dat betekent dat je het later van je belastingen kan aftrekken. In België kan dat voor giften vanaf 40€, ontvangen in één kalenderjaar. Het voordeel bedraagt 45%. Een gift van 40€ kost netto 22€. Hiervoor krijg je een fiscaal attest.

Voor schenkers uit Nederland is DeWereldMorgen.be te vinden in het ANBI zoekprogramma bij GET BASIC (geen vestingsplaats vermeld) met fiscaal nummer 824268428. Voor vragen en overeenkomsten, kan je steeds terecht bij joke@dewereldmorgen.be.

Hoe wordt DeWereldMorgen.be gefinancierd?

De beweging GetBasic maakt het mediaproject van DeWereldMorgen.be mogelijk. GetBasic is een door de Vlaamse Gemeenschap erkende sociaal-culturele organisatie en ontvangt als mediabeweging jaarlijks subsidies. Die zijn goed voor 50% van onze inkomsten.

De tweede stroom van inkomsten (28%) komen van u, onze lezers met een hart voor duiding en nieuws die er toe doet. Onze derde bron van inkomsten (10%) zijn organisaties uit het maatschappelijke middenveld, die met hun partnerbijdrage ons mediaplatform steunen. De lijst van steunende organisatie vind je hier.

Een vierde klein deel van inkomsten komt voort uit het aanbod van publiciteit met bannerruimte op onze site voor maatschappelijke organisaties. Deze webbanners zetten campagnes en acties in de kijker die solidariteit en diversiteit in de maatschappij beogen. We bieden redelijke en vaste prijzen per bannerformaat.

Steungevers vanaf 40€ per jaar

hebben recht op een fiscaal attest