Spread the love

Ons zakelijk model

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun.
We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik doe een gift!

 

DeWereldMorgen.be maakt geen deel uit van een mediagroep, heeft geen aandeelhouders en werkt zonder enig winstoogmerk. Bij ons vind je géén betaalmuren. We vinden immers dat informatie een democratisch basisrecht is dat vrij toegankelijk moet zijn voor iedereen, zonder enige financiële beperking.

Hoe doen we dat?

De giften van de lezers

Non-commercieel nieuws heeft jouw steun nodig. Momenteel ontvangen we van 1 op elke 100 regelmatige bezoekers een steunbijdrage. Word ook steungever. Vanaf 40€ is een gift fiscaal aftrekbaar. Je echte kost is dan 22 euro.

U kan via het online betalingsplatform een gift doen. U kan ook rechtstreeks uw steunbijdrage storten naar onze steunrekening BE20 5230 4277 5156 (BIC TRIOBEBB) op naam van GetBasic vzw, Vooruitgangstraat 333 b11, 1030 Schaarbeek. Opteert u voor het laatste en wenst u op de hoogte gehouden te worden van het zakelijks nieuws, vermeldt uw e-mailadres in de mededeling.

Vrijwilligers en team

Vrijwilligers vormen het kloppende hart van onze beweging: burgerjournalisten, fotografen, vertalers en eindredacteurs. Ook de Raad van Bestuur en de leden van de Algemene Vergadering werken op vrijwillige basis mee aan dit project.

Een team van bezoldigde medewerkers ondersteunt de dagelijkse werking. Zij brengen ook zelf journalistiek materiaal aan. GetBasic ambieert sociaal verantwoord te ondernemen en biedt daarom een bescheiden maar faire verloning aan zijn personeel en de ruimte om zich duurzaam professioneel te engageren.

Wat hebben onze vrijwilligers en het team gemeen? De drang om de media in beweging te zetten en onderbelichte thema’s of invalshoeken aan bod te laten komen. Zelf media maken is een burgerrecht voor elke gezonde democratie en dit (vrijwilligers)werk is een essentiële vorm van maatschappelijk activisme.

Partners

Heel wat maatschappelijke organisaties tonen zich bereid om ons mediaproject te ondersteunen. Omdat hun stem onvoldoende of helemaal niet gehoord wordt of geen ruimte krijgt in het klassieke medialandschap. Omdat ze willen bijdragen aan een oplossing voor de crisis waarin de media zich bevinden.

Ook jouw organisatie of vereniging kan partner worden van DeWereldMorgen.be. Neem contact met ons op voor meer info.

Subsidies

GetBasic is een erkende beweging en krijgt structureel subsidies in het kader van zijn bijdrage tot het sociaal cultureel volwassenenwerk. We doen ook beroep op maatregelen voor loonvermindering d.m.v. de Sociale Maribel, de DAC-middelen en de VIA-subsidies.

Advertenties

Om de zichtbaarheid van activiteiten en campagnes te vergroten, bieden we bannerruimte aan. Voor meer informatie klik hier.

Lezingen

De medewerkers van DeWereldMorgen.be zijn beschikbaar voor lezingen over onze visie op de media of over de onderwerpen waarover ze op DeWereldMorgen.be schrijven. Zij hebben tevens relevante ervaring met het modereren van debatten en panelgesprekken. Aarzel niet ons te contacteren.