Ik ging naar de wijk Malasañ, niet ver van het centrum waar op het centrale plein Plaza 2 de mayo, een 500-tal mensen samen kwam. De regels werden uitgelegd. Wapperen met de handen in de lucht als je akkoord gaat. Kruisen van de armen in de lucht als je niet akkoord gaat.

De persoon die de vergadering faciliteerde, verzamelde de namen van de mensen die een voorstel of vraag hadden. Ze werden één voor één naar voren geroepen. De vragen en voorstellen werden kort gehouden. Jong en oud nam het woord.

Tot mijn verbazing waren de mensen heel gedisciplineerd en hielden ze het kort. Diegenen die langdradige exposés wilden houden, werden vriendelijk verzocht om af te ronden. In twee uur tijd werden verschillende punten bediscussieerd.

Onder andere of het kamp in Puerta del Sol al dan niet moet blijven. Allerlei praktische redenen zoals de hitte in de zomer, het gebrek aan continue aanwezigheid en onderhoud zorgen ervoor dat een permanent kamp onhoudbaar is.

Uiteindelijk heeft de wijkvergadering van Malasañ beslist dat het kamp mag worden opgebroken, maar dat er een symbolische kern moet blijven waar de beweging kan vergaderen en activiteiten organiseren. De wijkvergadering zal om te beginnen wekelijks gehouden worden.

Verslag, Nieuws, Europa, 15 mei-beweging, Watmet, Indignadosbeweging -

Honger naar participatie op de wijkvergaderingen in Madrid

zondag 29 mei 2011 17:14
Spread the love

MADRID – Een van de beslissingen die op een vergadering op de Puerta del Sol is genomen, is om de beweging te decentraliseren en ook voet aan de grond te krijgen in de volkswijken van Madrid met wijkvergaderingen.

Er was een hele week voorbereidingen aan vooraf gegaan en zaterdagmiddag was het dan zover. In meer dan 100 wijken in Madrid werden wijkvergaderingen gehouden. De bedoeling is dat uit elke wijkvergadering per consensus een of twee standpunten naar voren komen die zondag op de centrale vergadering op de Puerta Del Sol besproken worden.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!