CITOYENNES
CITOYENNES

Collectief CITOYENNES voert actie ter ondersteuning van hongerstaking van sans-papiers in Begijnhofkerk, ULB en VUB

Het collectief CITOYENNES heeft dinsdagavond 15 juni op verschillende plekken in Brussel - onder andere de hoofdzetels van politieke partijen en de Wetstraat 16 - een posteractie gehouden ter ondersteuning van de ongeveer 400 migranten zonder papieren die sinds 23 mei in hongerstaking zijn om hun regularisatie te verkrijgen. Met deze affichecampagne wil CITOYENNES politici, burgers en media bewust maken van de sociale en humanitaire crisis die zich midden in de hoofdstad van Europa afspeelt.

woensdag 16 juni 2021 10:27
Spread the love

 

Sinds 30 januari bezetten honderden mannen en vrouwen zonder papieren de Begijnhofkerk en de campussen van de ULB en de VUB. Zij gingen op 23 mei in hongerstaking als laatste redmiddel om de publieke opinie bewust te maken van hun precaire situatie en om hun regularisatie te verkrijgen. De hongerstakers eisen dat er duidelijke criteria voor regularisatie worden opgesteld en dat er een commissie wordt opgericht om de regularisatieaanvragen te behandelen, waarbij voorrang wordt gegeven an hun eigen aanvragen.

Bron: CITOYENNES

CITOYENNES verklaart: ‘Als bezorgde burgers zijn wij geschokt door het gebrek aan media-aandacht voor deze hongerstaking en door het uitblijven van een politieke reactie. Gezien de urgentie van de situatie en de verzwakking van de hongerstakers is het de hoogste tijd om te reageren en deze strijd voor menselijke waardigheid in de kijker te brengen. Op deze manier hopen wij een politieke vernieuwing te teweeg te brengen die deze sans-papiers in hongerstaking gunstiger gestemd is.’

Bron: CITOYENNES

‘Wij zijn mannen en vrouwen met papieren, en wij geloven dat beelden een krachtig middel zijn om maatschappelijk bewustzijn te kweken. Met deze actie willen wij een oproep doen aan de regering en aan de media, die doof bleven voor de urgentie van de situatie ondanks de oproepen van honderd organisaties en een reeks acties – met als hoogtepunt de bezetting van het hoofdkwartier van de Parti Socialiste vorige week. Wij steunen de migranten zonder papieren in hun legitieme en noodzakelijke actie, en roepen alle burgers, organisaties en vakbonden op zich bij hen aan te sluiten om zodoende het ergste te voorkomen. Het is de hoogste tijd om deze mannen en vrouwen, die al jaren bijdragen aan de Belgische economie en hun huur, rekeningen en belastingen betalen zoals iedereen, collectief te regulariseren.’

Bron: CITOYENNES

Wij roepen iedereen die ons steunt op om deze posters van de postercampagne ter ondersteuning van de regularisatie op te plakken en op zondag 20 juni van 15 tot 18 uur aan te sluiten bij de Begijnhofmars in La Plaine om de hongerstakers te steunen.

Bron: CITOYENNES

Wij eisen de onmiddellijke regularisatie van alle bewoners van de Begijnhofkerk, de ULB, de VUB, SeeYou en mensen zonder papieren op het hele Belgische grondgebied.

Bron: CITOYENNES

Bron: CITOYENNES

Bron: CITOYENNES

Bron: CITOYENNES

Bron: CITOYENNES

Over ons:

CITOYENNES is een collectief ter ondersteuning van migranten zonder papieren die strijden voor hun regularisatie. CITOYENNES bestaat uit vrouwen en mannen van verschillende Belgische verenigingen en militante collectieven. Wij geloven in de waarde van een gezamenlijke strijd en in de urgentie van de hongerstaking. Wij zijn geen hongerstakers en ook geen mensen zonder papieren, maar willen de openbare ruimte gebruiken om het woord te voeren voor hen wier lichaam verzwakt is door de hongerstaking.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!