Foto: Gaston Van Dyck
Video - Koen Ooms,

5.000 mensen in Brussel tegen racisme: “Niemand zou tweederangsburger mogen zijn”

5.000 mensen trokken zondag 24 maart door de straten van Brussel om te betogen tegen racisme, discriminatie en extreemrechts. Na de betoging waren er toespraken en een concert. De organisatie was in handen van 'Sta op tegen racisme'.

zondag 24 maart 2024 21:12
Spread the love

 

‘Niemand zou een tweederangsburger mogen zijn. Discriminatie ontzegt mensen met een migratieachtergrond het recht op kwaliteitsvolle arbeid, onderwijs of (sociale) woning. Discriminatie is onwettig, toch zijn er amper controles door de overheid en het aantal veroordelingen is op één hand te tellen’. Dit is de centrale boodschap van de meer dan 5.000 mensen tijdens de manifestatie in Brussel.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!