Interview, Video -

Lise Vandecasteele over zorgcrisis: ‘Help je ‘s nachts iemand naar toilet, moet je diegene erna dezelfde pamper terug aandoen’

Een pamper per persoon per nacht. Dat is een van de gevolgen in sommige woonzorgcentra door het management-handelen dat de tendens is in de zorg. Als je ’s nachts iemand naar het toilet moet helpen, moet je diegene erna dus diezelfde pamper opnieuw terug aan doen. Ook als die vuil is. ‘Wassen, plassen, slapen, klaar’, heet dan ook het boek van Lise Vandecasteele (PVDA en huisarts bij Geneeskunde voor het Volk) over de crisis in de zorg, met name de kinderopvang en de ouderenzorg, en hoe eruit te raken.

donderdag 30 mei 2024 13:48

 

(Klik op icoon rechtsonder in beeld voor ondertitels. Duur: 24:21):

 

Boekcover

Lise Vandecasteele, ‘Wassen, plassen, slapen, klaar’, Antwerpen: EPO Uitgeverij, 2023. 200 blz.  ISBN 9789462674509

 

 

 

 

 

 

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!