Interview, Video -

VUB-studente getuigt over brutale politierepressie pro-Palestijnse actie

Op 28 mei nam VUB-studente Vera Jager deel aan een betoging van het VUB Palestine Solidarity Network naar de ambassade van Israël. Daar werden de vreedzame betogers zonder aanleiding aangevallen door de politie met het waterkanon. Vera Jager werd in haar gelaat geraakt en brak haar beide oogkassen. Haar vastberadenheid om door te gaan met de strijd voor een Vrij Palestina is onverminderd.

maandag 3 juni 2024 08:19

 

(English with English subtitles, 02:16):

 

De deelnemers werden totaal verrast door de plotse hevige politierepressie. Samen met vier andere gekwetste studenten heeft zij een klacht ingediend tegen burgemeester Boris Dilliès (MR) en de politie van Ukkel. Het VUB Palestine Solidarity Network eist dat de VUB en de ULB alle academische banden met Israëlische universiteiten verbreekt.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!