CGTT strijdt voor vrije vakbonden in Tunesië
Tunesië, President Ben Ali, Arabische revolutie, ACV-CSC, UGTT, CGTT -

CGTT strijdt voor vrije vakbonden in Tunesië

zaterdag 23 maart 2013 19:03
Spread the love

De ACV-delegatie onmoette bij aankomst in Tunesie de vakbond CGTT. Secretaris-generaal Habib Guiza stelde zijn vakbond voor, bijgestaan door Sabiba Ben Ammar, een van de twee vrouwen in de leiding van CGTT. 

CGTT is met 50.000 leden een relatief kleine vakbond, maar naar eigen zeggen een pluralistische vakbond, en dat in tegenstelling met de grotere overheidsvakbond UGTT.

80 procent van de leden zijn jonger dan 40 jaar. De meeste jonge leden zijn ook hoogopgeleid. CGTT dat opgericht werd in 2006, ontwikkelde sterk na 14 januari 2011, na de afzetting van president Ben Ali. De start van de Arabische revolutie.

“De Franstalige Belgische vakbond CSC en meerbepaald de CSC van Namur-Dinant is voor ons een voorbeeld. Maar vrije vakbonden zijn in Tunesie niet mogelijk zonder democratie. En daarvoor hebben we jullie steun nodig.”, zei de secretaris-generaal van CGTT dat een samenwerking heeft opgezet met de Naamse christelijke vakbond.

CGTT rekent op de steun van het ACV om erkend te worden door het internationaal vakverbond.

www.cgtt.org.tn

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!