De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wikileaks wil einde maken aan ‘op leugens gebaseerd, corrupt en moorddadig leiderschap’
WikiLeaks, Julian Assange, Klokkenluiderssite, Amerikaanse diplomatie -

Wikileaks wil einde maken aan ‘op leugens gebaseerd, corrupt en moorddadig leiderschap’

dinsdag 30 november 2010 12:32
Spread the love

 

Julian Assange, de Australiër die aan het hoofd staat van de klokkenluiderssite Wikileaks, heeft in een emailbericht aan de Amerikaanse televisiezender ABC gezegd dat de 250.000 documenten die gisteren via de website zijn gelekt en die de Amerikaanse diplomatie in verlegenheid hebben gebracht, slechjts het topje van de ijsberg zijn.

Met de actie wil Wikileaks volgens Assange ‘het op leugens gebaseerde, corrupte en moorddadige leiderschap van Bahrein tot Brazilië aanklagen’‘We hebben nog geen duizendste gepubliceerd van wat we hebben,’ aldus Assange die op een geheime locatie verblijft. Volgens het magazine Forbes beschikt Assange ook over informatie dei een grote Amerikaanse bank fataal zal worden. 

Zowel de Verenigde Staten als Australië hebben ondertussen bevestigd dat ze Assange zullen vervolgen. Staatssecretaris Hillary Clinton herhaalde nogmaals dat Assange met zijn acties het leven van vele mensen in gevaar brengt, vooral van die mensen die de VS informatie hebben verschaft omtrent misbruiken in vreemde landen. De Republikeinse volksvertegenwoordiger Pete King wil dat Clinton Wikileaks op de lijst van terroristische organisaties zet.

Een ander geluid komt ondertussen uit Ecuador. De minister van Buitenlandse Zaken van dat land, Kintto Lucas, zei in een podcast op de Ecuadorlnmediato-nieuwssite  dat ‘Ecuador bereid is Assange een verblijfsvergunning te geven, zonder problemen of voorwaarden’.

Ook Zweden is op zoek naar Assange. Vorige week raakte bekend dat daar een aanhoudingsbevel tegen hem was uitgevaardigd voor zijn betrokkenheid bij de aanranding en verkrachting van twee vrouwen. Assange zelf ontkent de feiten spreekt van een lastercampagne. (FZ)

Bron : ABC / Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!