De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Assange: Facebook is meest verschrikkelijke spionage-apparaat ooit
Geheime dienst, Facebook, WikiLeaks, Julian Assange -

Assange: Facebook is meest verschrikkelijke spionage-apparaat ooit

woensdag 4 mei 2011 10:08
Spread the love

WikiLeaksstichter Julian Assange heeft Facebook ‘de meest verschrikkelijke spionagemachine’ die ooit is ontworpen genoemd. Hij deed dat in een interview met de Russische televisiezender Russia Today.

‘Het gaat om ‘s werelds meest alomvattende database over mensen, hun relaties, hun namen, hun adressen, hun verblijfplaats en hun onderlinge gesprekken. Al die informatie wordt bewaard in de VS, binnen handbereik van de Amerikaanse inlichtingendienst. Facebook, Google, Yahoo – al deze grote Amerikaanse bedrijven hebben ingebouwde interfaces voor de Amerikaanse geheime dienst.  Het gaat niet eens om het afleveren van een dagvaardingsbevel; er is gewoon een speciale interface ontworpen voor de geheime dienst.

Wordt Facebook beheerd door de Amerikaanse geheime dienst? Nee, zo werkt het niet. Maar de geheime dienst kan Facebook wel makkelijk onder druk zetten. En omdat de geheime dienst niet iedereen kan volgen, is het proces geautomatiseerd. Iedereen moet begrijpen dat wanneer ze vrienden toevoegen op Facebook, ze gratis werk doen voor de Amerikaanse geheime dienst door hun database uit te breiden.’

De informatie die de voorbije maanden op WikiLeaks verscheen noemde Assange ‘het tipje van de ijsberg’. ‘We hebben geen echt gênante berichten gepubliceerd omdat we geen toegang hebben tot echte ‘top secret’-documenten. Er is nog een enorme berg geheime informatie, waar we niets van weten.

Bron : Russia Today / Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!