De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

[Opinie] Met ‘Tom Werchter’ gratis naar Werchter
Facebook, Stampmedia, Student, Festivals, Rock Werchter 2011, Festivaltickets, Duur -

[Opinie] Met ‘Tom Werchter’ gratis naar Werchter

woensdag 25 mei 2011 08:58
Spread the love

Festivaltickets waren nog nooit zo duur en de dingen die studenten doen om een kaartje te bemachtigen nog nooit zo geschift. Een Leuvense jongen onder het pseudoniem ‘Tom Werchter’ belooft een combiticket en alle verdere kosten te vergoeden aan het meisje dat gedurende vier dagen zijn festivalliefje wil zijn.

Tom Werchter plaatste een Facebookoproep. “Mijn festivallief mag volledig gratis naar Werchter met alles erop en eraan. Vier dagen festival, overnachting, eten, drinken… ze hoeft helemaal niets te betalen!” Het ‘wicht’ moet enkel vier dagen lang hem, zijn vrienden en vooral haarzelf wijsmaken dat zij zijn vriendin is… met alles erop en eraan. De jongen kocht twee combitickets om naar Werchter te gaan met zijn vriendin, maar naar eigen zeggen liep de relatie stuk.

Kinky en sexy

Elk tof meisje tussen 18 en 28 dat sociaal is ingesteld maakt kans. Indien je er goed uitziet heb je een voetje voor en ben je kinky en sexy dan maak je nog meer kans. Zelf omschrijft Tom zich als ‘een late twintiger met een drukke job en geen tijd voor een relatie’.

Lauwe pintjes

De reacties op het net zijn verdeeld. Enkele jongens zouden er direct op in gaan, mochten ze van het andere geslacht zijn, maar in Tom’s visvijver blijft het betrekkelijk rustig. Volgens de cijfers van Tom hebben er al zo’n dertig kandidates gereageerd. Duidelijk wanhopig volgens het internetvolkje want de jongen wordt online vooral uitgelachen. “Die jongen zal zo zwaar uitgelachen worden op Werchter” en “Heeft hij nu nog niet door dat een lauw pintje de truc ook doet?” reageert surfend Vlaanderen.

Tom zelf trekt zich hier niets van aan en stuurt afvink- en vragenlijsten door naar de kandidates. Rook je? Doe je weed? Heb je een lief? Hoe groot is de kans op seks? Zelfs kandidates van 47 en jongens die zich voordoen als meisjes melden zich aan om een ticket te bemachtigen of de mysterieuze persoon die erachter zit te pakken te krijgen.

Tom en zijn kandidates zijn te volgen op Facebook via het profiel ‘Tom Werchter‘ of de Facebookgroep ‘wie wil gratis mee naar Werchter als mijn festivallief‘.

© 2011 – StampMedia – Lieze Neven

take down
the paywall
steun ons nu!