De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bekeer je GAS-senator nu het nog kan!
Brussel, Antwerpen, Jongeren, Stampmedia, Actie, Burgerparticipatie, GAS-boetes, Jeugdraad -

Bekeer je GAS-senator nu het nog kan!

maandag 3 juni 2013 02:31
Spread the love

Goeiemorgen wakkere burgers,

op 6 juni stemt de senaat over de GAS-reglementering.  We hebben dus nog enkele dagen om de senatoren van de partijen die voor de huidige GAS-tekst stemmen, te laten weten hoe we daar over denken.

Linus Vanhellemont postte het volgende:

“Vanochtend riepen de Vlaamse jongeren organisaties de senaat op om de nieuwe GAS-wet (die het mogelijk maakt jongeren van 14 jaar te bestraffen met boetes van 175 euro) niet goed te keuren en ze te evoceren. Wil je hen helpen, contacteer dan die senatoren voor wie jij hebt gestemd en vraag hen de jeugd te helpen door de nieuwe GAS-wet te evoceren.”

Ik zou, naast het steunen van de jongeren, nog een tweede reden aanhalen waarom uw telefoontje of mail goed besteedde tijd is: het misbruik van GAS-boetes zoals tegen manifestanten tegen Monsanto in Antwerpen

Vorige week in Antwerpen, en tegen die manifestanten.  Volgende week tegen U, als u een mening hebt die een (lokale of andere) politicus niet aanstaat en U het waagt van publieke ruimte in te nemen bij het tonen van waar U voor staat?

Terzijde: er wordt op Facebook ogeroepen voor een manifestatie tegenGAS, en vóór onze burgerlijke en kinderlijke vrijheid, na de examens op zaterdag 29 juni om 1 uur in Brussel.  Ben benieuwd wanneer bezorgde organisaties die oproep gaan versterken.  Veel moed, geloof in jezelf en sterkte aan alle studenten, tot die tijd!

take down
the paywall
steun ons nu!