De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Prille Facebookinvesteerders zoeken exit
Facebook, Aandelen, Waardering, Beursgang, Verkoop -

Prille Facebookinvesteerders zoeken exit

vrijdag 29 april 2011 18:39
Spread the love

Een groep Facebookinvesteerders die bij het prille begin van de site geld in de sociale netwerksite staken proberen voor 1 miljard dollar aan aandelen te dumpen. Onder hen bevinden zich een aantal werknemers van het eerste uur. Ze hebben hun originele vraagprijs al met 20% laten zakken. Een eerdere verkoopspoging- waarbij de waarde van Facebook op 90 miljard dollar zou komen te staan- is mislukt.

Analisten zien dit als een teken dat steeds meer mensen beginnen te denken dat de site overgewaardeerd is. Hoewel tal van investeerders hebben getracht aandelen te verzilveren vooraleer de site – naar verwachting volgend jaar – naar de beurs gaat, beginnen ook steeds meer mensen voor de aankoop van aandelen te bedanken.

‘Aan de huidige waardering is het moeilijk om een investering te verantwoorden’, vertelt een investeerder aan het persagentschap Reuters. ”Het is bijna ondenkbaar dat het bedrijf de volgende jaren 270 miljard dolar waard zal zijn’.

http://www.reuters.com/article/2011/04/28/us-facebook-shares-idUSTRE73Q8L720110428

Bron : Reuters / Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!