De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Assange verkoopt zijn ziel aan Kremlingezinde zender Russia Today’
Julian Assange, Russia Today, Tv-show -

Assange verkoopt zijn ziel aan Kremlingezinde zender Russia Today’

donderdag 26 januari 2012 23:06
Spread the love

Julian Assange, de stichter van de klokkenluiderssite Wikileaks en zelfverklaarde heraut van het vrije woord, gaat een tv-show presenteren op de Engelstalige Russische tv-zender Russia Today. RT Television staat erom bekend een Kremlingezinde zender te zijn die zich vaak kritisch opstelt ten opzichte van de Verenigde Staten.

Eerder deze week raakte bekend dat Assange een serie van tien interviews gaat presenteren met ‘politieke sleutelfiguren, denkers en revolutionairen – mensen die volgens Assange de politieke agenda van de toekomst zullen vormgeven’.

Maar volgens de Britse krant the Guardian zal er voor Russische revolutionairen geen plaats zijn in Assange’s show: ‘De zender – in december 2005 opgericht als onderdeel van een overheidscampagne om Ruslands tanende invloed op het wereldgebeuren op te krikken, blijft slaafs pro-Kremlin en pro-Poetin en weigert elk gevoelig onderwep, zoals het fortuin van de Russische premier en diens groeiend autoritair machtsmodel.’

‘Schaam je,’ schrijft de Russische tycoon en fervent tegenstander van Putin, Alexander Lebedev, die de kranten The Independent en London Evening Standard uitgeeft, op zijn Twitter- en Facebookaccounts. ‘Het is moeilijk om een miserabeler einde te bedenken voor ‘een uitdager van de wereldorde’ dan werknemer te worden van het staatsbedrijf ‘Russia Today’.

De opnames van de show zullen in Londen plaatsvinden, waar Assange onder huisarrest staat.

http://www.express.be/articles/nl/vipsweek/goede-week-voor-julian-assange4/160647.htm

http://www.guardian.co.uk/media/2012/jan/25/wikileaks-julian-assange-russian-tv

http://twitter.com/#!/lebedevalex/status/162146442692149249

Bron :

The Guardian / Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!