De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Dag 80: BP heeft nog 1 maand nodig om olielek te dichten
Golf van Mexico, Olieramp, Amerika's -

Dag 80: BP heeft nog 1 maand nodig om olielek te dichten

vrijdag 9 juli 2010 10:44
Spread the love

BP hoopt voor 27 juli een oplossing te hebben voor de lekkende oliebron in de Golf van Mexico. Doch de kans dat dit daadwerkelijk ook het geval zal zijn is klein, want dit ‘perfecte scenario’ wordt bedreigd door het naderende orkaanseizoen, aldus Bob Dudley, hoofd van BP’s team in de Golf van Mexico, in The Wall Street Journal.

BP boort momenteel twee gaten nabij het olielek. Via deze bronnen wil het bedrijf materiaal in het lek pompen om de kapotte pijplijn te dichten. Volgens een woorvoerder van Blackhawk Specialty Tools, een bedrijf dat helpt bij de boringen, loopt deze operatie voor op schema.

Mocht de huidige operatie alsnog slecht aflopen dan heeft BP op aandringen van de Amerikaanse regering al verschillende back-up plannen voorzien. Daarbij wordt volgens experts onder andere gedacht aan het verbinden van de lekkende oliebron met twee bestaande pijplijnen van nabij gelegen gas- en olievelden.

27 juli is de dag dat de tweedekwartaalcijfers van BP worden verwacht. Op 20 juli al wil BP vooruitgang laten zien. Die dag bezoekt de kersverse Britse premier David Cameron voor het eerst het Witte Huis.

Zowel BP als de kustwacht gaan er officieel van uit dat de oplossing ten laatste begin of halverwege augustus een feit is.

Free live streaming by Ustream

Bron : The Wall Street Journal / PBS NEWSHOUR / Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!