De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Sarah Palins laatste zwangerschap is de grootste hoax in de Amerikaanse politieke geschiedenis’
Zwangerschap, Amerika's, Hoax, Sarah Palin, Trig Palin, Bradford Scharlott, Andrew Sullivan -

‘Sarah Palins laatste zwangerschap is de grootste hoax in de Amerikaanse politieke geschiedenis’

vrijdag 15 april 2011 12:04
Spread the love

Sarah Palin is niet de moeder maar de grootmoeder van Trig, het ondertussen vierjarige jongetje dat lijdt aan het Down-syndroom en van wie Palin altijd heeft beweerd de moeder te zijn. De claim dat Palin de wereld om de tuin heeft geleid is niet nieuw. Nadat Palin in 2008 door McCain naar voren was geschoven als kandidaat voor het vicepresidentschap, braken allerlei geruchten uit in de media.

Er werd gesuggereerd dat Palins jongste zoon niet van haar, maar van haar oudste dochter was. Dit omdat er nergens foto’s zouden zijn gevonden van een zwangere gouverneur. Het gerucht werd korte tijd later ontkracht en als een smeercampagne tegen Palin geklasseerd.

Professor Bradford Scharlott van de Northern Kentucky University verwonderde zich over het feit dat de media niet dieper in het verhaal gingen graven en heeft nu zelf de bewering van dichterbij onderzocht.

Hij komt tot twee conclusies:

1. Palin is meer dan waarschijnlijk niet de moeder van Trig.
2. Dat de Amerikaanse media dit verhaal niet tot op het bot hebben onderzocht is onbegrijpelijk. Het gaat tenslotte om een gigantische leugen van een vice-presidentiële kandidaat tegenover de Amerikaanse bevolking.

Hoewel zijn onderzoek geen sluitende bewijzen bevat – een geboortecertificaat van de jongen is onvindbaar- rijzen er op zijn minst even veel vragen als over pakweg de geboorteplaats van huidig president Barack Obama, een zaak die in Amerika buitenproportionele dimensies heeft aangenomen. (Sommigen beweren dat Obama in Kenia en niet in Hawaii is geboren, waardoor hij grondwettelijk geen president had kunnen worden.)

Scharlott haalt volgende opmerkelijke vaststellingen aan:

Zo reisden de Palins 10 uur van Texas naar Alaska eens het water van de toenmalig goeverneur brak, eerder dan in een lokaal ziekenhuis in te checken.
Als hoogzwangere vrouw nam Palin 2 vliegtuigen en deed ze er nog een lange autorit bovenop. Noch het cabinepersoneel, noch andere mensen aan boord die Palin die dag zagen, merkten iets abnormaals.
Op foto’s die kort voor de bevalling genomen werden zijn geen sporen van een zwangerschap te bemerken.
Het ziekenhuis waar Trig geboren zou zijn, vermeldt zijn naam niet op de geboortenlijst van die dag.
Volgens de Amerikaanse journalist Andrew Sullivan ‘gaat het waarschijnlijk over de grootste fraude in de Amerikaanse politieke geschiedenis en een van de grootste fouten in de Amerikaanse journalistiek in vele, vele jaren.

Vraag blijft of de Amerikaanse media zich nu dieper in de zaak zullen vastbijten, vooral omdat Palin vandaag tot de mogelijke presidentskandidaten wordt gerekend.

http://www.nationalpost.com/story.html?id=5878e63f-0e46-4fa0-9515-38062469cee5&k=24973

http://www.scribd.com/doc/52841266/Prof-Brad-Scharlott-Palin-the-Press-and-the-Fake-Pregnancy-Rumor

http://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Sullivan

Bron : Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!