De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Geld van de rijken is niet van hen, het is nationaal bezit’
Financiële crisis, Michael Moore, Amerika's, GRITtv -

‘Geld van de rijken is niet van hen, het is nationaal bezit’

donderdag 3 maart 2011 17:43
Spread the love

Amerika is niet failliet, dit land is niet failliet. Er is geld genoeg. Miljarden dollars. Maar we hebben toegelaten dat dit geld in handen is gekomen van een paar indidviduen. En die doen er niets mee om de gewone Amerikaan te helpen.

Geloof je me niet, ga dan maar ‘s naar een bank en probeer een lening te krijgen. Deze mensen gebruiken dat geld om zaken te doen die ons niet vooruit helpen. We hebben hen toegelaten dat geld te pakken. Maar het is hun geld niet. Het is een nationaal bezit, dat geld is van ons.’

Dat heeft de Amerikaanse filmmaker Michael Moore gezegd in een interview met GRITtv.

Moore, een politiek en maatschappelijk geëngageerde schrijver/tv/filmmaker en documentairemaker, is bekend van films als Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11 en recenter nog Capitalism, waarin hij de rol van de Amerikaanse banken tijdens de financiële crisi van 2008 toelicht.

‘Ik denk dat we die mensen opnieuw op de gepaste manier moeten gaan belasten. En ze moeten onze jobs terugbrengen. Deze jobs zijn onze jobs. Je kan die jobs niet zomaar stelen en op een andere plaats neerzetten’, aldus nog Moore.

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!