De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Amerikaan maakt water uit lucht
Water, Amerika's, Lucht, Droughtmaster -

Amerikaan maakt water uit lucht

dinsdag 2 augustus 2011 13:01
Spread the love

Een Amerikaan uit de stad Texas heeft een machine uitgevonden die water uit lucht maakt. Naargelang de vochtigheidsgraad kan de ‘Droughtmaster’ 20 tot 30 liter water per dag produceren. De enige vereiste is de aanwezigheid van elektriciteit. Eens de machine aan het elektriciteitsnet is gekoppeld kost de productie van water minder dan 1 eurocent per liter.

Een onafhankelijk labo nam een paar stalen van het water dat door de ‘Droughtmaster’ wordt geproduceerd en vond er bacteriën, noch metaalhoudende stoffen in. Volgens de loboverantwoordelijke is de kwaliteit van het water vergelijkbaar met dat van gedistilleerd water. De ‘Droughtmaster’ maakt minder lawaai dan een ijskast en de filter moet slechts om de zoveel jaar worden vervangen. In twee uur is de ‘Droughtmaster’ startensklaar.

http://www.kxan.com/dpp/news/strange/texas-man-makes-h2o-out-of-air

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!