De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Amerika : holebi’s in het leger kunnen nu vrij ademen (pas na zestig dagen ) ….
Amerikaans leger, Amerikaanse Congres, Amerika's, Democraten, Republikeinen, Senaat, Holebi's, Controversiële wet uit 1993 -

Amerika : holebi’s in het leger kunnen nu vrij ademen (pas na zestig dagen ) ….

zondag 19 december 2010 11:57
Spread the love

Het Amerikaanse Congres heeft, na een ultieme stemming zaterdag in de Senaat, een controversiële wet uit 1993 afgeschaft die Amerikaanse soldaten verbiedt uit te komen voor hun holebi zijn. (homoseksualiteit,lesbisch en biseksualiteit). 8 republikeinse vertegenwoordigers stemde mee met de democratische tekst. De wet wordt pas van kracht na zestig dagen als de legerleiding een positief antwoordt geeft …Wie beslist  hier ? Het Amerikaans Congres, Senaat of het leger ??? Nu is het nog 60 dagen wachten en op welke basis zal de legerleiding dan hun besluit beoordelen ???

Meer dan 13.000 soldaten die sinds 1993 in het leger er openlijk voor uit kwamen dat zij holebi waren, werden zonder pardon uit het leger gegooid.

Men mag het wel zijn … maar men mocht het  niet zeggen dat je gevoelens had  voor het zelfde geslacht.  

Men had deze controversiële wet nooit mogen stemmen in 1993 … Amerikanen die zo op hun vrijheid gesteld zijn … gaan in andere landen hun zo gezegde  “vrijheid en democratie ” verkopen ( opdringen ) … Maar in hun eigen land discrimineren ze er maar op los … En aan voorbeelden geen gebrek .. integendeel ..

Maar één ding is duidelijk : deze controversiële wet uit 1993 dat holebi’s in het leger discrimineert had nooit mogen bestaan.  En toch zijn er nog vele staten in VS waar holebi’s gediscrimineerd worden .  De strijd is nog lang niet gestreden.

Luc Schrijvers

take down
the paywall
steun ons nu!