De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

1 jaar erkenning van het recht op water door de Verenigde Naties.
Water, Verenigde Naties, Attac Brussel, NewATTAC, Mensenrecht -

1 jaar erkenning van het recht op water door de Verenigde Naties.

woensdag 27 juli 2011 10:14
Spread the love

Op 28 juli 2010 hebben de VN een resolutie aangenomen die het recht op water erkend als mensenrecht. Wij roepen alle organisaties die zich inzetten voor de implementatie van dit mensenrecht op om mee te doen in onze actie voor bewustwording van het publiek.

Voor het stadhuis zullen we mensen bevragen over hun kennis over toegang tot water (en sanitatie), de betekenis van privatisering van water en de prijs van water. Om 11 uur geven we een verklaring voor de pers voor de ingang van het stadhuis in Rue Amigo en geven we uitleg over de actie en de relatie met het Alternatief Wereld Water Forum in maart 2012 (www.fame2012.org) .

http://www.fame2012.org/

Na de persverklaring zullen we bij de publieke fontein bij de Beurs opnieuw mensen bevragen over hun kennis over water als een publieke goed en mensenrecht. Het doel van de actie is bewustmaking van het publiek over de toegang tot water (en sanitatie). Ondanks de erkenning van het mensenrecht op water en sanitatie heeft nog immer 1 miljard mensen geen beschikking over schoon drinkwater en hebben 2,5 miljard mensen geen toegang tot sanitaire voorzieningen.

In Europa zijn het de grote multinationale bedrijven die met hun lobby voor privatisering van water de implementatie van het recht op water eerder tegenhouden dan bevorderen.

Stuur s.v.p. voor 27 Juli 10.00 uur antwoord voor steunbetuiging aan deze oproep en actie.
Kim, Pablo, Gabriella

Bron :

Pour vous désinscrire de la liste newATTAC, veuillez envoyer un mail à  info-bxl1@attac.be avec comme sujet “Désinscription de la liste newATTAC”.

take down
the paywall
steun ons nu!