De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Iran heeft raket die Amerika kan treffen’
Israël, VS, Iran, Amerika's, Raket, Reikwijdte, Doelwit, Khamenei, Moshe Yaalon -

‘Iran heeft raket die Amerika kan treffen’

maandag 6 februari 2012 11:08
Spread the love

Iran werkt aan een raket met een reikwijdte van 9.600 kilometer. Dat heeft de Israëlische vice-premier Moshe Yaalon gezegd in een speech in Tel Aviv. De reikwijdte volstaat om doelwitten in de Verenigde Staten te treffen. De plaats waar de raket wordt ontwikkeld werd in november getroffen door een mysterieuze ontploffing.

“Dat is de ‘Grote Satan,” zei Yaalon, die zo de geliefkoosde pejoratieve term voor de VS van de Iraanse machthebbers in de mond nam.  ‘De raket is voor Amerika bedoeld, niet voor ons.’

Indien Yaalons woorden waar zijn, speelt Iran voortaan in een andere afdeling. Totnogtoe schatten de meeste analisten dat Iran over raketten beschikt met een reikwijdte van zo’n 2.400 kilometer.

Eind november al had het Amerikaanse Institute for Science and International Security geconcludeerd dat Iran ‘een nieuwe mijlpaal had bereikt inzake de ontwikkeling van een nieuwe raket’.  Of de ontploffing die de plaats waar de raket wordt ontwikkeld een ongeval was, of veroorzaakt werd door geheime spionnen die voor Israël en de VS in Iran actief zijn, is nog altijd niet duidelijk.

Dat het ayatollah Khamenei, de opperste machthebber in Iran, menens is, bleek vrijdag toen hij honderden jongeren uit 70 landen toesprak, die een islamconferentie bijwonen in Teheran. ‘In het licht van de realisering van een goddelijke belofte door de Almachtige God, zullen de Zionisten en de Grote Satan snel verslagen worden,’ sprak Khamenei. “Allahs beloftes zullen worden waargemaakt en de islam zal zegevieren’.

Khamenei riep de jongeren op oplettend te blijven. Hij refereerde naar de Arabische Lente in een aantal landen en zei dat alle moslims, ondanks hun historische en sociale verschillen, verenigd moeten blijven tegen de ‘kwade hegemonie van de Zionisten en de Amerikanen’.

Israël heeft alle joodse burgers in de VS opgeroepen uiterst waakzaam te blijven voor Iraanse acties op Amerikaans grondgebied.

http://www.csmonitor.com/USA/Foreign-Policy/2012/0202/Is-Iran-trying-to-develop-a-missile-that-could-reach-America

http://www.wnd.com/2012/02/iran-warns-world-of-coming-great-event/

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!