De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Amerika werkt aan krachtigere bom om Iraanse nucleaire sites te vernietigen
Noord-Korea, Iran, Pentagon, Amerika, Massive Ordnance Penetrator, Nucleaire sites -

Amerika werkt aan krachtigere bom om Iraanse nucleaire sites te vernietigen

maandag 30 januari 2012 10:32
Spread the love

Het Pentagon werkt aan een krachtige bom die het mogelijk moet maken om de Iraanse ondergrondse nucleaire faciliteiten te vernietigen. De huidige ‘bunker-buster’-bom, ook Massive Ordnance Penetrator genaamd, weegt meer dan 13 ton en is speciaal ontwikkeld om de Iraanse en Noord-Koreaanse nucleaire plannen te dwarsbomen. Maar het Pentagon denkt nu dat deze bom onvoldoende kracht heeft om de Iraanse kernsites te vernietigen, ten eerste omdat Teheran die sites extra heeft versterkt en ten tweede omdat ze zo diep onder de grond liggen dat een bombardement ervan geen succes garandeert. Het Pentagon heeft in dat verband extra financiële middelen aan het Amerikaanse congres gevraagd om de bom krachtiger te maken.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie beschikt over 20 van deze bommen, die door Boeing worden gebouwd. De totale kostprijs bedraagt zo’n 330 miljoen dollar, maar het Pentagon zoekt nu 82 miljoen dolalr extra om de bommen efficiënter te maken, schrijft The Wall Street Journal, op basis van regeringsbronnen.

Minister van Defensie Leon Panetta heeft aan de krant bevestigd dat de huidige MOP’s onvoldoende kracht hebben om de Iraanse ondergrondse bunkers te treffen, maar zei dat de nodige maatregelen worden genomen om dat te verhelpen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Massive_Ordnance_Penetrator

http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203363504577187420287098692.html?mod=googlenews_wsj

Bron : The Wall Street Journal / Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!