De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

NYPD scant voetgangers op wapenbezit
Amerika, New york, NYPD, Wapenbezit, Terahertz Imaging Detection, Scan, Vrijheidsorganisaties -

NYPD scant voetgangers op wapenbezit

woensdag 25 januari 2012 17:29
Spread the love

De politie van New York (NYPD) test een scanner die op afstand kan zien of iemand een pistool bij zich heeft. De scanner wordt in de politiewagen gemonteerd. Ook het Amerikaanse ministerie van Defensie test de hardware. Zij zien mogelijkheden bij het opsporen van zelfmoordaanslagen.

De zogeheten Terahertz Imaging Detection meet de energie die door een menselijk lichaam wordt uitgestraald. Het bereik is 16 feet (bijna 5 meter). Een commissaris van de politie verklaart dat de scanner alleen wordt gebruikt als er reden voor is.

De New York Civil Liberties Union heeft bezwaren tegen het apparaat. Donna Lieberman van NYCLU noemt het een zorgelijke ontwikkeling. Zij denkt dat iedereen heeft het recht om op straat te lopen zonder te hoeven vrezen dat hij virtueel wordt gefouilleerd door de politie.

http://newyork.cbslocal.com/2012/01/17/nypd-testing-gun-scanning-technology/

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!