Dag 70: De VS aanvaarden internationale hulp voor de olieramp in de Golf van Mexico
Golf van Mexico, Olieramp, The Deepwater Horizon, Amerika's -

Dag 70: De VS aanvaarden internationale hulp voor de olieramp in de Golf van Mexico

woensdag 30 juni 2010 11:33

Een eenzame man op het strand … zou je je niet voor minder depressief voelen bij al het zien van  die smurrie ? Wetend dat dit had voorkomen kunnen worden door  BP . Zie blogbericht van dinsdag 22 juni BP : waar winstbejag  toe leiden kan,

Luc Schrijvers

De Verenigde Staten aanvaarden de hulp van 12 landen en internationale organisaties om het olielek in de Golf van Mexico te bestrijden. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken werkt ondertussen de details uit van die hulpverlening. Over welke 12 landen het gaat is niet vrijgegeven; het State Department gaf enkel de naam van Japan vrij, dat high-techapparatuur voor het verwijderen van de olie  van het wateroppervlak levert. Sinds de ontploffing van het Deepwater Horizon platform hebben reeds 30 landen hulp aangeboden. Hoe de keuze op 12 van die 30 landen is gemaakt , is niet meteen duidelijk.

Meteen bij het begin van de olieramp aan de Amerikaanse kust bood ook de Vlaamse baggeraar Jan De Nul Group al zijn technologie aan, maar de VS sloegen het aanbod af. De Nederlandse baggeraar Boskalis werd wel ingeschakeld. Dat bedrijf levert zand aan om zandbarrières aan te leggen om de kust van Louisiana te beschermen tegen olievervuiling. Daarvoor werd beroep gedaan op een uitzonderingsclausule in de lokale wetgeving om toch in Amerikaanse wateren te mogen werken.

Live TV by Ustream

Bron: Express.be / Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken /State Department/ PBS Newshour (Live tv by Ustream )

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!