De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Portretten uit Syrië, Fracties #11#
Deraa, Bashar al-Assad, Arrestaties -

Portretten uit Syrië, Fracties #11#

vrijdag 6 mei 2011 11:01
Spread the love

Het leger in Syrië komt hoe langer hoe meer op het voorplan. In de steden Homs, Rastan en Banias nemen tanks posities in, weet tv-zender al-Jazeera. Vandaag wordt door de demonstranten uitgeroepen tot ‘dag van verzet’. Of veel mensen op straat zullen komen is zeer de vraag, de explicietere aanwezigheid  van het leger speelt daarbij een grote rol. Er wordt gevreesd voor dezelfde situatie als in Deraa, het epicentrum van de opstand tegen het regime van Bashar al-Assad, waar tanks en scherpschutters de bevolking onder vuur namen. Ondertussen zouden de tanks Deraa wel verlaten hebben.

Ook werden vorig weekend meer dan duizend mensen gearresteerd. Een bewoner van Damascus vertelde dit aan al-Jazeera, “vele mannen werden gearresteerd door veiligheidstroepen die rondes maakten van het ene huis naar het andere. Zelfs kinderen van 14 jaar werden ingerekend .”

Canadees fotograaf Leyland Cecco reisde in de lente van 2010 door Syrië. Voor Zonder Graten brengt hij enkele veelzeggende portretten uit het Syrische straatleven.

De foto vindt u hier.

take down
the paywall
steun ons nu!