De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Portretten uit Syrië, Fracties #14#
Al-Jazeera, Robert Fisk, The Independent, Aleppo, Bashar al-Assad, De Tijd -

Portretten uit Syrië, Fracties #14#

vrijdag 27 mei 2011 15:38
Spread the love

Vandaag werden in Syrië weer betogers tegen het regime weggemaaid door ordetroepen. In het zuidelijke dorp Dael vielen daarbij minstens drie doden, bericht tv-zender al-Jazeera.

Eerder deze week verhoogde de Europese Unie de sancties tegen Syrië. Zo worden de Syrische activa in Europa bevroren, schrijft De Tijd. De Syrische president Bashar al-Assad en andere hooggeplaatste ambtenaren kunnen ook niet meer door de Europese Unie reizen.

    Robert Fisk: ‘Ik geloof niet in de sancties’

Een sanctie die door Midden-Oosten journalist van The Independent, Robert Fisk, met gelach werd onthaald, “ik geloof niet in de sancties. Zulke sancties werkten niet in Iran, niet bij Kadhafi en niet bij Saddam Hoessein in Irak.” Waar Syrië meer mee zou inzitten, zijn de relaties met de omliggende landen. “De relatie tussen Turkije en al-Assad is erg slecht op dit moment, omdat de Turken vinden dat hij hen verraden heeft”, aldus Fisk.

Canadees fotograaf Leyland Cecco reisde in de lente van 2010 door Syrië. Voor Zonder Graten brengt hij enkele veelzeggende portretten uit het Syrische straatleven.

De foto vindt u hier.

take down
the paywall
steun ons nu!