De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Portretten uit Syrië, Fracties #7#
Portret, Aleppo, Homs, Bashar al-Assad -

Portretten uit Syrië, Fracties #7#

vrijdag 8 april 2011 12:43
Spread the love

Syrisch president, Bashar al-Assad, haalt alles uit de kast om een revolutie in zijn land te vermijden. Zo kondigde hij gisteren aan om de Syrische nationaliteit te zullen geven aan de Koerden, een minderheidsgroep in Syrië, die al sinds 1962 als buitenlanders zijn geregistreerd, weet tv-zender al-Jazeera. Het zou  om minstens 150.000 Koerden gaan. Verder heeft Assad de gouverneur van de provincie Homs ontslagen, een van de eisen van de demonstranten, aldus de Syrische staatstelevisie. En tot slot hief Assad een verbod op waardoor leerkrachten weer met een nikab (enkel de ogen zijn daarbij zichtbaar) voor de klas mogen staan. Volgens al-Jazeera een poging om de conservatieve groeperingen in zijn land te bedaren.

Canadees fotograaf Leyland Cecco reisde in de lente van 2010 door Syrië. Voor Zonder Graten brengt hij enkele veelzeggende portretten uit het Syrische straatleven.

De foto vindt u hier.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!