De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Portretten uit Syrië, Fracties #9#
Syrië, Robert Fisk, Hama, Bashar al-Assad -

Portretten uit Syrië, Fracties #9#

vrijdag 22 april 2011 19:54
Spread the love

Betogers in Syrië hebben vandaag uitgeroepen tot ‘Grote Vrijdag’. Na het vrijdagsgebed zouden in veertig steden demonstraties zijn gehouden. Daarbij zouden 70 demonstranten zijn gedood door veiligheidstroepen, aldus tv-zender al-Jazeera.

Robert Fisk: ‘Eens je toegevingen hebt gedaan, willen de burgers op straat meer. Zoiets eindigt altijd met dezelfde vraag: het einde van de dictatuur’

De opheffing van de noodtoestand gisteren, die al van 1963 van kracht was, door president Bashar al-Assad maakt het onder andere mogelijk om vreedzame protestacties te organiseren. Dat stemt de betogers gelukkig, maar ze willen veel meer veranderd zien: er moet een onafhankelijke rechterlijke macht komen, minder macht voor de veiligheidsdiensten en politieke gevangen moeten worden vrijgelaten, schrijft De Morgen. De gerenommeerde Midden-Oostencorrespondent Robert Fisk verwoordt het zo aan al-Jazeera, “eens je toegevingen hebt gedaan, willen de burgers op straat meer. Zoiets eindigt altijd met dezelfde vraag: het einde van de dictatuur.”

Canadees fotograaf Leyland Cecco reisde in de lente van 2010 door Syrië. Voor Zonder Graten brengt hij enkele veelzeggende portretten uit het Syrische straatleven.

De foto vindt u hier.

take down
the paywall
steun ons nu!