De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

syrië – een gewonde journaliste: video, ooggetuigenverslag, commentaar ‘mediawerkgroep syrië’
Journaliste, Syrië, Homs -

syrië – een gewonde journaliste: video, ooggetuigenverslag, commentaar ‘mediawerkgroep syrië’

woensdag 29 februari 2012 03:10
Spread the love

http://www.youtube.com/watch?v=d6NlWB940DY

Geüpload door Syrian4allWorld op 22 feb 2012

Two Doctors from the field hospital explain about the injuries of the two injured journalists Edith Bouvier and Paul conroy who were trageted with other journalists in Baba Amr this morning.
 

http://weblogs.vpro.nl/villavpro/category/special-report/bureau-buitenland/

Bureau Buitenland 26 februari 2012

Ooggetuigenverslag Syrië

Het wordt bijna onmogelijk om als journalist nog verslag te doen van de onrust in Syrië. Dat bleek wel afgelopen week toen in Homs tijdens zware beschietingen een Amerikaanse journaliste en Franse fotograaf werden vermoord. Tegelijkertijd was ook een Nederlandse correspondent in het land. Een ooggetuigenverslag.

http://content1b.omroep.nl/f4f1744509ceff4a2a8a3667cafb905d/4f4d8111/portal/radiomanager/archive/radio1/2012/02/27/24836-radio_1_bureau_buitenland_26_februari_2012.mp3

http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 28 februari 2012 – Twee reporters, die gewond raakten bij de recente onrust in Syrië, zijn goed aangekomen in Libanon. De twee verslaggevers vroegen om een repatriëring na hun blessure. Het gaat om de Britse fotojournalist Paul Conroy en de Franse journaliste Edith Bouvier, die werkt voor Le Figaro. De twee journalisten raakten vorige week woensdag gewond bij de aanslag waarbij journalisten Marie Colvin en Rémi Ochlik om het leven kwamen. Dit gebeurde in een verblijfplaats van de gewapende rebellen in Homs.   Al deze journalisten waren illegaal de Syrische Arabische Republiek binnengedrongen zodat Syrië zelf geen blaam heeft bij de gebeurtenissen.  

Op dit ogenblik zijn er officieel 130 media werkzaam in Syrië.

Malik Imran.

take down
the paywall
steun ons nu!