De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Kaleidoscoop van de opstanden in Tunesië, Egypte, Libië, Syrië en elders
Libië, Egypte, Syrië, Tunesië, Opstanden, Bibliotheek Acrata, Kaleidoscoop -

Kaleidoscoop van de opstanden in Tunesië, Egypte, Libië, Syrië en elders

woensdag 22 februari 2012 11:29
Spread the love

Donderdag 23 februari om 20u – film

Plaats : Locaal Acrata – anarchistische bibliotheek  Groot Eilandstraat 32  1000  Brussel

Tegenover de opstanden in Tunesië, Egypte, Libië, Syrië,… is het minste wel om de libertaire en strijdbare accenten ervan uit de schaduw te rukken. Want al té vaak, om niet te zeggen altijd, worden de strijden die gevoerd worden bekeken doorheen het prisma van de macht, zowel die van gisteren als die van vandaag, waarbij opzettelijk de ervaringen van zelf-organisatie, de strijd voor de vrouwenbevrijding, de problematiek van de militarisering van de strijd, de invraagstelling van de religieuze autoriteit, het internationalisme,… verzwegen worden.

Doorheen een selectie videobeelden, documentaires en verhalen stellen we voor om de betekenis en de wegen te doorgronden die deze opstanden opgegaan zijn, vol contradicties maar ook hoop, verlangen naar vrijheid en moed. Het zal ook een gelegenheid bieden om te discussiëren over de strijden en revoltes, vaak wanhopig maar zeker stoutmoedig, die de nieuwe orde in die streken blijven bedreigen. Een orde die, zoals geweten is, nooit aarzelt om een bloedbad aan te richten onder degenen die strijden voor vrijheid.

Bron : Acrata

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!