De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Robert Fisk :  ‘Obama is een lafaard’
Midden-oosten, Barack Obama, Robert Fisk, Revoluties -

Robert Fisk : ‘Obama is een lafaard’

dinsdag 8 maart 2011 11:29
Spread the love

“Tijdens de vreedzame betogingen was Obama dagenlang stil, aanvankelijk ondersteunde hij de oproep voor vrijheid niet. Was hij maar zo dapper geweest om de vrijheidsstrijders bij te staan, dan zouden er nu ook Amerikaanse vlaggen wapperen in Egypte.” Dat heeft Midden-Oostenspecialist Robert Fisk (The Independent) in Antwerpen gezegd tijdens een lezing in het kader van het literaire festival ‘Mind The Book’.

Fisk benadrukte meermaals dat bij al de revoluties de nationale vlaggen zegevieren, niet de groene islamitische vlaggen. “Het is een heel belangrijk signaal: deze mensen willen geen religieuze staat, maar een democratie. Het gaat hier dus niet over de grote overwinning van de islam, zoals door sommige westerlingen wordt gedacht.”

Op de vraag of journalisten objectief moeten zijn antwoordde Fisk:

“Een journalist moet neutraal en objectief zijn aan de zijde van de mensen die lijden. Ik ben geen voorstander van ‘fifty-fifty’ journalistiek waarbij alle partijen evenveel ruimte krijgen in de berichtgeving. Dit soort verslaggeving is gepast voor voetbal, maar niet voor berichten over oorlogsmisdaden. Op die manier geef je een vals beeld van onrechtvaardigheid. Het Midden-Oosten is geen voetbalwedstrijd, maar een tragedie.

Lees het volledige verslag over de lezing van Fisk op MO*

http://www.mo.be/artikel/lezing-robert-fisk-op-mind-book

Bron : Express.be / Robert Fisk (The Independent) / MO*

take down
the paywall
steun ons nu!