De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De ‘bom’ onder Obama’s herverkiezing was er geen…
Barack Obama, Moord, Video's, Andrew Breitbart, Overlijden, Weather Underground -

De ‘bom’ onder Obama’s herverkiezing was er geen…

vrijdag 9 maart 2012 10:00
Spread the love

Op de CPAC-conferentie vorige maand beloofde de rechtse mediaspecialist Andrew Breitbart dat hij op 1 maart een video in omloop zou brengen die de herverkiezingskansen van Obama een flinke knauw zou geven. Toen de amper 43-jarige Breitbart in de ochtend van die dag dood op straat werd aangetroffen doken al snel de eerste moordcomplottheoriën op.

De bewuste video is ondertussen boven water en blijkt… much ado ‘bout nothing (zie onderaan). Op de film is te zien hoe de jonge Barack Obama in 1991 een protestbeweging toespreekt en zijn steun betuigt aan ene Derrick Bell, een professor die verlof zonder wedde nam om te protesteren tegen het gebrek aan zwarte vrouwelijke universiteitsprofessoren. ‘Open je hart en open je geest voor de woorden van professor Derrick Bell,” zegt Obama, de toen dertigjarige uitgever van de Harvard Law Review.

Op de website Breitbart.com schrijft Breitbarts rechterhand Ben Shapiro dat de film bewijst dat Obama niet enkel aanleunde bij de radicalen, maar dat hij hun spreekbuis was. Het feit dat Obama Bell kort omarmt zou dat moeten bewijzen.

Verder schrijft Shapiro dat Bell ‘de Jeremiah Wright van de academische wereld’ is. Een verwijzing naar een incident dat plaatsvond tijdens de kiescampagne van 2008. Wright bracht Obama toen een paar keer in verlegenheid vanwege diens extremistische standpunten. Wright was de predikant van de geloofsgemeenschap van de Obama’s en zegende hun huwelijk en de doop van hun beide dochters in.

‘Er is niets nieuw in de clip, noch schijnt hij een ander licht op Obama’s rol ten tijde van de controverse aan de Harvard Law School,’ schrijft PBS, dat het filmpje trouwens al sinds 2008 op zijn website heeft staan.

‘Obama heeft nog wel andere mensen omarmt die hem in de problemen kunnen brengen,’ minimaliseert Business Insider de ganse heisa.

http://www.express.be/joker/nl/brainflame/had-deze-man-videos-in-zijn-bezit-die-obamas-herverkiezing-kunnen-schaden/163254.htm

http://www.breitbart.com/Big-Government/2012/03/07/buzzefeed-selectively-edits-obama-tape

http://www.businessinsider.com/breitbartcom-reveals-its-big-scoop-and-everyone-thinks-it-is-ridiculous-2012-3

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!