De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Fracties uit Syrië #20#
Syrië, Damascus, Homs, Bashar al-Assad, LCC -

Fracties uit Syrië #20#

zondag 17 juli 2011 17:40
Spread the love

Ooggetuigen vertellen aan al-Jazeera dat veiligheidstroepen in de stad Homs op demonstranten vuren en winkels leegroven. Na het vrijdaggebed eergisteren zijn 23 burgers gedood in Damascus tijdens demonstraties, laat het Syrische LCC weten. In de hoofdstad van Syrië zijn de protesten, in tegenstelling tot de rest van het land, versplinterd en komen ze eerder voor in de buitenwijken. Het Syrische LCC overkoepelt kleinere bewegingen die protestacties op poten zetten tegen het regime van president Bashar Al-Assad.

Gisteren kwamen in Istanboel minstens 400 verbannen Syrische oppositieleden samen op het Nationale Reddingcongres. Vanuit de hoofdstad van Turkije wil de oppositie een raad uitbouwen die de protestbewegingen op straat helpt, op financieel vlak bijvoorbeeld. Verder willen ze invloedrijke Turken overtuigen druk te zetten op de Syrische regering. De stopzetting van geweld tegenover burgers is de grootste bekommernis

Canadees fotograaf Leyland Cecco reisde in de lente van 2010 door Syrië. Voor Zonder Graten brengt hij enkele veelzeggende beelden uit het Syrische straatleven.

De foto vindt u hier.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!