De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Portretten uit Syrië, Fracties #8#
VS, Iran, Syrië, Bashar al-Assad -

Portretten uit Syrië, Fracties #8#

vrijdag 15 april 2011 12:02
Spread the love

Volgens de VS zou Iran in het geheim de Syrische president Bashar al-Assad helpen om antiregeringsdemonstraties tegen te werken, zo schrijft The Wall Street Journal. De hulp vanuit Iran zou verder gaan dan materiaal voor de veiligheidstroepen in Syrië. “Er wordt advies en technische knowhow aangereikt om het internetverkeer van oppositiegroeperingen te dwarsbomen. De lessen die Iran leerde tijdens de revolutie van 2009 in hun land worden doorgegeven. Iran heeft ervaring genoeg in zulke situatie”, aldus het Amerikaans ministerie van Defensie.

Canadees fotograaf Leyland Cecco reisde in de lente van 2010 door Syrië. Voor Zonder Graten brengt hij enkele veelzeggende portretten uit het Syrische straatleven.

De foto vindt u hier.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!