De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Fracties uit Syrië #22#
Staking, Syrië, Hama, Bashar al-Assad, Syrische LCC -

Fracties uit Syrië #22#

zondag 31 juli 2011 23:48
Spread the love

Ten minste 142 burgers zijn omgekomen bij aanvallen van de Syrische veiligheidstroepen. In Hama, het epicentrum van de opstand tegen president Bashar al-Assad, zouden minstens honderd doden gevallen zijn, weet al-Jazeera. Daarmee is vandaag één van de bloedigste passages sinds het begin van het verzet in maart.

Het Syrische LCC, een overkoepelingsorganisatie voor het verzet tegen het Syrische regime, roept in een persbericht op tot een algemene staking van de burgers. Een fragment hieruit:

“Het is jullie plicht om op te komen en jullie broeders en de toekomst van jullie kinderen te verdedigen. Voor de eenheid van het land. Als u nu niet opkomt voor uw land, zullen jullie als slaven worden behandeld in de komende jaren en decennia. U zult een hoge prijs betalen, hoger dan wat u vandaag moet betalen om deel te nemen aan de glorieuze nationale revolutie.”

Via deze weg wil de organisatie protesteren tegen “de extreme agressie en het moorden door het regime.”

Canadees fotograaf Leyland Cecco reisde in de lente van 2010 door Syrië. Voor Zonder Graten brengt hij enkele veelzeggende beelden uit het Syrische straatleven.

De foto vindt u hier.

take down
the paywall
steun ons nu!