De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Portretten uit Syrië, Fracties #5#
Protest, Syrië, Hama, Deraa -

Portretten uit Syrië, Fracties #5#

vrijdag 25 maart 2011 18:24
Spread the love

Gisteren protesteerden zo’n 20.000 Syriërs in de zuidelijke stad Deraa om politieke hervormingen. Dat meldt het internationale persagentschap Reuters. De opstand breidde zich de afgelopen dagen uit door het hardhandige optreden van de veiligheidsdiensten. In het hoofdziekenhuis van Deraa zouden woensdag minstens 37 dodelijke slachtoffers binnen zijn gekomen, aldus een woordvoerder. Toch eisen de demonstranten niet de aftocht van president Bashar al-Assad. Vooral de angst voor een sektarische oorlog wanneer zijn regime zou vallen is daarbij van belang. Wat zo’n sektarische conflict met een land doet, hebben de Syriërs in buurland Irak kunnen volgen, zo schrijft NRC Handelsblad.

Canadees fotograaf Leyland Cecco reisde in de lente van 2010 door Syrië.Voor Zonder Graten brengt hij enkele veelzeggende portretten uit het Syrische straatleven.

De foto vindt u hier.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!