De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

N-VA: Franstaligen buitenland stemmen in BHV
Buitenland, BHV -

N-VA: Franstaligen buitenland stemmen in BHV

vrijdag 14 mei 2010 06:36
Spread the love

En de Nederlandstaligen, mijnheer Weyts?
Die werden al een weekje eerder opgeroepen om net hetzelfde te doen.

Ik las dit bericht op een andere nieuws site.
Franstalige kiezers in het buitenland misbruiken het kiessysteem om de verkiezingsresultaten in Brussel-Halle-Vilvoorde te beïnvloeden. Dat zegt aftredend N-VA-kamerlid Ben Weyts.
 Nu woon ik zelf in het buitenland, in Shanghai (een stad met 18 miljoen inwoners, waar men mij hartelijk uitlacht als ik probeer uit te leggen dat onze regering gevallen is over 6 randgemeentes), en ontving op zondag 9 mei onderstaande e-mail. Ik hoef geen verdere toelichting te geven, me dunkt. QUOTEGeachte,   Heel binnenkort wordt u door uw consulaat of ambassade aangeschreven om deel te nemen aan de komende federale verkiezingen die plaats zullen hebben op 13 juni.   Over het algemeen lijkt de slagkracht van een “Vlaamse buitenlandse stem” relatief zwak omdat deze over het algemeen versplinterd wordt over een van de 308 Vlaamse gemeenten.   Zoals u ongetwijfeld weet, zijn er in Vlaams-Brabant (kiesarrondissement BHV…) 6 gemeenten die meer dan ooit uw stem kunnen gebruiken. Door hun relatief laag inwonersaantal kan uw “Vlaamse buitenlandse stem” er extra doorwegen in de resultaten.   De 6 gemeenten (en hun respectievelijke inwonersaantal): Bever (2093) Drogenbos (4893) Kraainem (13080) Linkebeek (4721) Wemmel (14916) Wezembeek-Oppem (13534) (bron Wikipedia)   In de procedure ter voorbereiding van de verkiezingen, zal u straks gevraagd worden in welke kiesgemeente u zich wenst in te schrijven. U hebt de vrije keuze. Indien u uw stem vanuit het buitenland meer draagkracht wenst te geven, schrijf u dan in in 1 van de 6 bovenstaande gemeenten.   Stem op de persoon van uw keuze, maar laat uw stem zwaarder wegen. Stem in 1 van de 6.     Stuur dit bericht gerust door naar andere Vlamingen in het buitenland!     Veel succes!! Resultaten op 13 juni e.k….
UNQUOTE

Copy van de e-mail wil ik op verzoek wel doorsturen.
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!