De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

SP.a ROOD wil Rudi Kennes op de lijst
BHV, Verkiezingen, SP.A, Luik, Erik De Bruyn, PS, Rudi Kennes, Camiel Goegebuer, Roger Collin, 1 mei, Frank Vandenbroucke -

SP.a ROOD wil Rudi Kennes op de lijst

vrijdag 30 april 2010 13:57
Spread the love

Persbericht  SP.A ROOD  –  30 april 2010

SP.a Rood stelt kandidaten voor

Tweetalige flyer wordt verspreid over heel het land

SP.a Rood aanwezig op de 1 mei manifestatie in Luik

We beleven hallucinante tijden. Terwijl heel Europa zich schrap zet tegen een nieuwe financiële storm en de daaruit voortvloeiende sociale crisis, verzinkt België in een uitzichtloos communautair conflict.

Alleen nieuwe verkiezingen bieden een uitweg. Maar het vertrouwen van de mensen in de politiek is nog nooit zo laag geweest. Nationalisten aan beide zijden van de taalgrens zullen  de angsten aanwakkeren om electorale winst te boeken. Rechts zal na haar overwinning de rekening van de economische crisis en de overheidsschuld afwentelen op de gewone mensen.

Alleen de SP.a en de PS zijn in staat om die sociale afbraak te stoppen. Maar dan moeten de rangen gesloten worden. Tussen Waalse en Vlaamse socialisten, maar ook tussen Frank Vandenbroucke, SP.a Rood, Rudi Kennes, het partijbureau en alle andere schakeringen die het socialisme rijk is. Op hun 125e verjaardag en in het midden van een economische storm moeten socialisten in de grootst mogelijke eenheid naar de stembus. Meningsverschillen blijven bestaan, maar na de verkiezingen is er nog tijd genoeg om die uit te klaren. Bovendien kan de kiezer nuances aanbrengen door zijn voorkeurstem.    

Honderdduizenden kiezers zijn het communautaire opbod kotsbeu. Zij willen het sociale weer op de agenda plaatsen. Alleen de socialisten zij in staat deze electorale kracht te mobiliseren. Daarom moet de linkerzijde uit het defensief treden. Dit betekent concrete voorstellen doen die het socialisme niet enkel inhoud geven maar ook het dagdagelijkse leven veranderen. ‘Degelijke jobs voor iedereen’ moet daarbij centraal staan. De socialistische partij mag haar verantwoordelijkheid niet ontvluchten.

SP.a Rood wil haar verantwoordelijkheid alvast opnemen. In verschillende provincies biedt de beweging kandidaten aan met een uitgesproken arbeidersprofiel: Camiel Goegebeur in West-Vlaanderen en Roger Collin in Vlaams-Brabant nemen de handschoen op. In Antwerpen is Erik De Bruyn kandidaat voor een representatieve plaats die in verhouding staat tot het uitstekende resultaat dat geboekt werd in de Vlaamse verkiezingen van 2010.

Overigens zijn we van mening dat de SP.a er verstandig aan doet om Rudi Kennes een verkiesbare plaats op de lijst aan te bieden, ook al is hij daarvoor zelf geen vragende partij.

De SP.a Rood kandidaten zullen zich profileren rond een offensief sociaal-economisch programma en roepen op tot solidariteit over de taalgrens heen. Om deze boodschap kracht bij te zetten zal op de 1 mei-manifestaties een tweetalige flyer worden uitgedeeld. Bovendien zal SP.a Rood op uitnodiging van een aantal Luikse socialisten prominent aanwezig zijn op de

1 mei viering in Luik. 

Voor meer informatie: Erik De Bruyn – woordvoerder SP.a Rood – gsm: 0479  79 13 89

http://www.sparood.be/

take down
the paywall
steun ons nu!