Boeing 737 Ryanair stijgt op in Bristol. Foto: Adrian Pingstone/Public Domain
ACV Puls

Ryanair-CEO trekt eigen loon opnieuw op naar pre-Covid niveau, piloten nog steeds 20% loonverlies

Michael O’Leary, CEO van Ryanair, heeft zijn eigen loon en bonussen opnieuw opgetrokken naar het niveau van voor de coronapandemie. Een slag in het gezicht van de piloten, die door de gevolgen van de Covid-uitbraak 20 % loon moesten inleveren en tot op vandaag geen zicht hebben op loonherstel naar het ‘normaal’ niveau.

woensdag 27 juli 2022 13:38
Spread the love

 

De Ierse krant Irish Examiner pakte op 26 juli uit met het onthutsende nieuws dat de Ryanair-CEO zijn loon opnieuw naar het niveau van voor de coronacrisis heeft gebracht: zo’n 975.000 euro per jaar, aangevuld met opbrengsten uit aandelenpakketten. Tijdens de pandemie – zijn vliegtuigen bleven maanden aan de grond –  had O’Leary vrijwillig zijn loon zowat gehalveerd naar 500.000 euro. De piloten leverden op hun beurt zo’n 20% loon in. Nu Ryanair opnieuw op volle kracht vliegt, heeft de topman beslist opnieuw aan 100 % uitbetaald te worden. In tegenstelling tot zijn piloten, weliswaar…

Keuze van Ryanair

“Er is helemaal geen schuldenberg”, zegt ACV Puls secretaris Hans Elsen. “ Er is geld genoeg om ook het loon van de piloten terug te brengen naar het niveau van voor de pandemie. Dit is gewoon een politieke beslissing, een keuze die Ryanair maakt. Niets minder dan schandalig is het.”

Tot op vandaag is er nog geen akkoord bereikt tussen de piloten en Ryanair over het terugbrengen van het loon naar het oude niveau. Ryanair heeft voorgesteld om het loon van de piloten opnieuw 100% uit te betalen… in 2027. Een ronduit absurd voorstel, waarmee de Belgische piloten uiteraard niet akkoord gaan.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!