GAIA, Dierenrechten, Dierenleed, Foie gras -

Een ‘duck face’ om de eenden te redden

zondag 15 december 2013 20:24
Spread the love

Lesley-Ann Poppe en Michel Vandenbosch hebben zondag samen met vrijwilligers van de dierenrechtenorganisatie GAIA de Antwerpenaar uitgenodigd om een engagement te nemen om op 24 december geen foie gras te eten. Hoe? Door een duck face foto te maken in het anti foiegrasfotoautomaat.

Dit was een erg visuele en originele actie waarmee GAIA de Dag Zonder Foie Gras aankondigt. Uit een opiniepeiling van onderzoeksbureau IPSOS blijkt dat de meeste mensen foie gras eten op kerstavond of als het hen aangeboden wordt. Maar omdat één dag per jaar al te veel is en omdat het onmogelijk is foie gras te produceren zonder dierenleed, lanceert GAIA de Dag Zonder Foie Gras op 24 december.
 

take down
the paywall
steun ons nu!