Solidariteitsactie voor dierenrechten
Betoging brussel, Dierenrechten, Bite Back -

Solidariteitsactie voor dierenrechten

maandag 7 mei 2012 17:17
Spread the love

BRUSSEL – Op 8 mei verzamelen dierenrechtenactivisten van Bite Back zich om 15u aan de Italiaanse ambassade in Brussel om hun solidariteit te betuigen met de Italiaanse dierenrechtenbeweging. Die demonstreerde op 28 april jl. tegen Green Hill, een bedrijfslokatie in Brescia (Italië), waar Beagle-honden gekweekt worden die moeten dienen voor het uitvoeren van dierproeven.

Green Hell

Green Hill is eigendom van het Amerikaanse Marshall Farms Inc. Deze firma is wereldwijd bekend als grootste “kweekfabriek” voor honden die in laboratoriums gebruikt worden om vivisecties en chemische experimenten op uit te voeren. Een van hun “standaardproducten” is de “Marshall Beagle”. Dit ras werd speciaal geselecteerd omwille van hun zachtaardigheid en meegaandheid. Minder weerstand maakt het voor werknemers van Marshall gemakkelijker om hun ogen te sluiten voor het leed van deze dieren.  Om deze reden worden vaak ook de stembanden van proefdieren doorgeknipt , zodat hun kreten van pijn niet zouden leiden tot gewetenswroeging.

Marshall Farms voert deze honden per vliegtuig uit over heel de wereld en hoopt met de aankoop van Green Hill als Europees hoofdkwartier en met de bouw van een grote site in China een monopolie-positie te veroveren. Met 5000 beagle-honden moet Green Hill fungeren als grootste kweekfabriek in Europa. Geschat wordt dat er zich ca. 2500 volwassen en ca. 2500 jongvolwassen honden en puppies bevinden,  die worden gehouden in rijen van kooien in te kleine gebouwen,  zonder adequate verluchting en verstoken van natuurlijk zonlicht. Om deze redenen staat de site onder dierenrechtenactivisten  ook bekend als “Green Hell”.

Occupy Green Hill

Op 28 april trotseerden meer dan 1000 demonstranten een politiecordon. Enkele dozijnen actievoerders konden zich door of over de ijzeren omheiningen van Green Hill toegang verschaffen tot de site. Ze wisten door te dringen tot de kennels en bevrijdden 30 beagle-puppies. Deze werden over de omheining doorgegeven aan medestanders (foto) en weggebracht naar sympathisanten, die hen een liefdevolle thuis willen bezorgen. Een 8-tal Beagles werd door de politie in beslag genomen en teruggebracht naar hun kooien.

Solidariteitsdemonstraties

Tijdens de actie in Italië werden 12 dierenrechtenactivisten gearresteerd. Hen hangt nu een boete van 250.000 euro boven het hoofd. Uit protest worden op 8 mei in 19 landen en 27 Italiaanse steden demonstraties georganiseerd . Aan de Italiaanse ambassade In Brussel zullen 10-tallen leden van de dierenrechtenorganisatie Bite Back hun ongenoegen uitten.  Zo willen zij druk zetten op het  Italiaanse parlement om op 9 mei een wetsvoorstel te stemmen dat het fokken van honden, katten en apen voor dierproeven verbiedt. Als deze wet er komt, betekent dit onder andere dat Green Hill de deuren moet sluiten.
 

take down
the paywall
steun ons nu!