Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Dierenwelzijn, GAIA, Michel Vandenbosch, Dierenwelzijnswet, Zeehondenjacht., Vera Mann -

Gaia’s 20ste verjaardagsfeest

ANTWERPEN - Reeds 20 jaar voert Gaia strijd voor dierenwelzijn. Naar aanleiding van deze verjaardag werden zondag 10 juni in Antwerpen Gaia’s Gouden Poot-Awards uitgereikt. Deze Gaia-dag lokte honderden dierenvrienden naar zaal Stuurboord aan de Rijnkaai om de verjaardag van de dierenrechtenorganisatie te vieren.

maandag 11 juni 2012 14:45
Spread the love

Federaal minister voor Dierenwelzijn Laurette Onkelinx (PS) opende de dag en mocht ook meteen de eerste award uitreiken aan Louis Tobback (SP.A). De huidige burgemeester van Leuven kreeg de award voor zijn tussenkomst in 1995 bij de wrede straatpaardenkoersen. Als toenmalig minister van Binnenlandse Zaken verbood hij na een campagne van Gaia de straatpaardenkoersen. Dat zou Gaia’s eerste grote succes worden.

take down
the paywall
steun ons nu!