Nieuws, Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, GAIA, Louis Tobback, Dierenrechten, Laurette Onkelinx, Gouden Poot-award -

Gaia-dag in Antwerpen voor 20-jarig bestaan dierenrechtenorganisatie

ANTWERPEN - De Gaia Gouden Poot-awardshow, waarbij de jarige dierenrechtenorganisatie mensen en bedrijven met een 'Gouden Poot' zou belonen voor hun inzet voor de dieren, was het hoogtepunt van de Gaia-dag in Antwerpen. Op haar twintigste verjaardagsfeest zondag 10 juni zette de dierenrechtenorganisatie bekende Vlaamse en Waalse (ex)-politici in het zonnetje.

maandag 11 juni 2012 11:10
Spread the love

Federaal minister voor Dierenwelzijn Laurette Onkelinx (PS) opende de dag en mocht meteen ook de eerste Gouden Poot-award uitreiken aan Louis Tobback (SP.A). De huidige burgemeester van Leuven kreeg de prijs voor zijn tussenkomst in 1995 bij de wrede straatpaardenkoersen. Als toenmalig minister van Binnenlandse Zaken verbood hij na een campagne van Gaia de straatpaardenkoersen. Dat zou Gaia’s eerste grote succes worden.

Bekijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157630037144759/show/

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!