Nieuws, Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, GAIA, Louis Tobback, Dierenrechten, Laurette Onkelinx, Gouden Poot-award -

Gaia-dag in Antwerpen voor 20-jarig bestaan dierenrechtenorganisatie

ANTWERPEN - De Gaia Gouden Poot-awardshow, waarbij de jarige dierenrechtenorganisatie mensen en bedrijven met een 'Gouden Poot' zou belonen voor hun inzet voor de dieren, was het hoogtepunt van de Gaia-dag in Antwerpen. Op haar twintigste verjaardagsfeest zondag 10 juni zette de dierenrechtenorganisatie bekende Vlaamse en Waalse (ex)-politici in het zonnetje.

maandag 11 juni 2012 11:10
Spread the love

Federaal minister voor Dierenwelzijn Laurette Onkelinx (PS) opende de dag en mocht meteen ook de eerste Gouden Poot-award uitreiken aan Louis Tobback (SP.A). De huidige burgemeester van Leuven kreeg de prijs voor zijn tussenkomst in 1995 bij de wrede straatpaardenkoersen. Als toenmalig minister van Binnenlandse Zaken verbood hij na een campagne van Gaia de straatpaardenkoersen. Dat zou Gaia’s eerste grote succes worden.

Bekijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157630037144759/show/

take down
the paywall
steun ons nu!