Nieuws, Samenleving, Antwerpen, GAIA, Offerfeest, Slachtingen onder verdoving, Offerdieren, Slachtinstallaties -

Slachtingen onder verdoving geen succes

ANTWERPEN - Uit bekommernis om het dierenwelzijn was er in Antwerpen dit jaar ook een slachtlijn met verdoving, maar die werd niet gebruikt! Want het bleef een vrije keuze van de moslims om zelf te beslissen welk soort slachting zij willen voor hun offerdier. In Antwerpen waren drie openbare plaatsen om een dier te (laten) slachten. In België is het immers verboden een dier thuis te slachten.

maandag 7 november 2011 11:45
Spread the love

Het Offerfeest, dit jaar op zondag 6 november, is naast het Suikerfeest, de belangrijkste islamitische feestdag. Zoals elk jaar helpt de stad Antwerpen om de voorbereidingen voor het feest vlot te laten verlopen. Het stadsbestuur werkte hiervoor nauw samen met de Antwerpse verenigingen van moskeeën.

take down
the paywall
steun ons nu!