Verslag, Nieuws, België, Lokaal, Antwerpen, GAIA, Michel Vandenbosch, Dierenleed, Botox, Dierenproeven, Proeven op muizen -

GAIA dumpt 2000 muizen op Antwerpse Groenplaats

De (nep)muizen moeten de Antwerpenaar sensibiliseren tegen Botox-dierproeven. GAIA simuleerde een muizenkerkhof om de aandacht van voorbijgangers te trekken en hen te sensibiliseren voor het wrede lot van 600.000 muizen die, per jaar voor de productie van Botox, zeer pijnlijke proeven ondergaan.

donderdag 26 juli 2012 11:55
Spread the love

Op 25 juli startte in de Sinjorenstad de zomertournee van GAIA, die de komende veertien dagen in totaal 10 steden in Vlaanderen en Wallonië, Brussel inbegrepen, zal aandoen. Ongeveer 100 muizen worden gebruikt voor elke producthoeveelheid, wat overeenstemt met zowat 600.000 muizen per jaar. In juni 2011 heeft de Amerikaanse regering aan Botox-fabrikant Allergan de toestemming gegeven om de LD50-test te vervangen door een alternatieve in-vitro-test (op menselijke zenuwcellen), die door deze producent werd ontwikkeld. Dankzij deze methode wordt 95 procent van de muizen gered die voordien door Allergan werden gebruikt om Botox te testen. Na Antwerpen doet GAIA’s zomertournee respectievelijk Hasselt, Gent, Leuven, Charleroi, Namen, Bergen, Luik, Brussel en Blankenberge aan.

take down
the paywall
steun ons nu!