Huisbazen in Brussel met rare streken
Brussel, Huurmarkt -

Huisbazen in Brussel met rare streken

maandag 3 december 2012 22:02
Spread the love

Sinds kort geef ik les in een basisschool in Brussel. Een zeer fijne werkplek. Toch ben ik het pendelen beu. Ik wil verhuizen naar de hoofdstad. Op zoek naar een woning kom ik twee zeer vreemde dingen tegen.

De meeste huiseigenaren zijn van goede wil. Vol van goede bedoelingen. Zij stralen vertrouwen uit. Toch zijn er ook die minder vertrouwen uitstralen. Zo kreeg ik vorige week onderstaande mail binnen nadat ik op een zoekertje op Immoweb had gereageerd. Ik vond deze op zijn minst toch wel opmerkelijk te noemen. Want de persoon, die mij dit stuurde, ken ik niet.

Mail met vreemde inhoud

Salut! Je vous remerci par votre intérêt dans mon appartement.

L’appartement est situé dans XXXXXXXXXXXX . Il dispose de 2 chambres à coucher, une salle à manger, 1 salle de bain, une cuisine.

Il est entièrement meublé et équipé avec tout le nécessaire (air conditionné, lave-vaisselle, lave linge, réfrigérateur, micro-ondes).

Il était mon et de ma famille domicile pour plusieurs années, jusqu’à il ya 2 ans quand mon mari a été transféré à travailler en Italie (la chance que j’ai, l’Italie est ma patrie) et nous avons déménagé ici pour vivre avec toute la famille. Son contrat de travail est de 10 ans, nous avons donc reconstruit toute notre vie ici, sans la planification d’un retour à la Belgique. Depuis notre départ, j’ai loué l’appartement a une jeune famille qui,récemment, pour raisons personnelles, a été forcé de se déménager de la ville, alors maintenant j’ai besoin de quelqu’un pour occuper mon appartement.

Le loyer mensuel est de 480 euros pour tout l’appartement. L’appartement est maintenant desoccupé et vous pouvez vous déplacer là, dans le même jour que vous recevrez les clefs.

Le seul problème est que je suis la seule qui a les clefs de l’appartement et maintenant je suis dans ma maison en Italie,mais je suis sûre que si vous êtes intéressé nous trouverons une solution pour recevoir les clés le plus rapidement possible et pour signer le contrat de location.

Au bientôt et j’espére avoir aussitôt vos nouvelles!

Diezelfde dag krijg ik van Immoweb een mail binnen waarin staat dat het betreffend zoekertje onbetrouwbaar is. Ik word geadviseerd geen verder contact op te nemen met de eigenaar. Degene die de mail ondertekend heeft, blijkt ook onvindbaar te zijn op Google en sociale netwerksites.

Fiche met teveel privévragen

Een week later bezoek ik een appartement op het gelijkvloers. Ergens op de grens tussen de Brusselse gemeenten Sint-Gillis en Vorst. Het appartement is niet goed onderhouden. Het ruikt er naar wiet. Maar er wordt toch wel bijna 600 euro per maand voor gevraagd.

Er is een tussenpersoon aanwezig voor de rondleiding. Geen eigenaar te bekennen. De tussenpersoon kan geen antwoorden geven op de vragen over de staat van het appartement. Deze persoon kent zelfs de naam van de huisbaas niet eens.

Er wordt mij gevraagd of ik geïnteresseerd ben. Ik krijg een formulier onder mijn ogen waarop de eigenaar zeer veel van mij wil weten:

Fiche de candidature pour la location

Nom:

Mail:

Téléphone:

Nationalité:

Profession:

Salaire:

Adresse de la location:

Nom, adresse de l’employeur:

Adresse de la domiciliation précédente:

Nombre de personnes de ménage:

En possession d’un chien: OUI 0             NON 0

Fait à Bruxelles le …………..

Administration pour accord

OUI 0                        NON 0

Signature

Ik vind het er over gaan. Maar vul het toch in. Om mijn kandidatuur vervolgens te annuleren en dit document te bemachtigen. Omwille van burgerjournalistieke redenen.

Want dit gaat toch wel erg ver. Als deze gegevens ter sprake mochten komen, dan zie ik dat bij hoge uitzondering gebeuren als er een contract wordt getekend. Maar voor een kandidatuur voor het huren van een woning zeker niet.

Gelukkig waren dit de enige vreemde zaken die ik op mijn zoektocht tegenkwam. Twee weken en zeven bezoeken later vind ik een studio die voldoet aan mijn eisen. Waar ik mij goed bij voel.

Ik ben een tevreden mens. Want vanaf Nieuwjaar 2013 ben ik terug Brusselaar!

Meer lezen over mijn ervaringen in Brussel? Klik dan hier!

take down
the paywall
steun ons nu!