Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen wint Ultima 2018 voor sociaal-cultureel volwassenenwerk
Video, Samenleving, België, Lokaal, Brussel -

Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen wint Ultima 2018 voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

Al drie jaar lang vangt deze burgerbeweging vluchtelingen op en zorgt ze voor maaltijden, medische zorg, animatie, psychologische ondersteuning, onderwijs en onderdak. De organisatie is ontstaan uit solidariteit en met de bedoeling om heel concreet en snel hulp te bieden, en is daar ook heel goed in geslaagd. De jury spreekt haar erkenning uit voor het hoge ‘cut the crap’ gehalte: in tijden waar er veel wordt gesproken maar weinig gedaan, toont BXLRefugees net het omgekeerde.

woensdag 6 februari 2019 23:52
Spread the love

De burgerbeweging biedt een concreet handelingsperspectief en toont dat er met moed en doorzettingsvermogen wel degelijk iets gedaan kan worden aan mensonwaardige omstandigheden, daar waar de overheid geen antwoorden biedt, klinkt het verder. BXLRefugees helpt drempels verlagen om mensen individueel verantwoordelijkheid te laten opnemen en hulp te bieden in de plaats van louter tegen een beleid te zijn. Wat het burgerplatform doet wordt gezien als een positief alternatief dat werkt als tegengif tegen cynisme en machteloosheid. 

Benieuwd hoe het in zijn werk gaat wat zij doen? Check hieronder een korte videoreportage gemaakt door Departement Cultuur, Jeugd en Media.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!