Witte woede op straat voor sociaal akkoord
Witte woede -

Witte woede op straat voor sociaal akkoord

vrijdag 27 april 2012 20:34
Spread the love

Twee jaar geleden begon de strijd voor nieuwe sociale akkoorden voor de werknemers uit de non-profit. Voor de werknemers uit de Vlaamse sectoren (opvoedingssector, kinderopvang, gezinszorg, beschutte en sociale werkplaatsen en de socio-culturele sector) werd op 2 december het VIA 4 afgesloten.

De werknemers uit de rust- en ziekenhuizen, uit de revalidatiesector en de thuisverpleging hebben tot vandaag dus nog altijd geen sociaal meerjarenakkoord. Het enige voorstel van de regering Di Rupo is het creëren van nog geen halve bijkomende job per instelling in 2013. Voor 2012, 2014 en 2015 voorziet de regering zelfs helemaal niets.

De actie van 26 april was de eerste van een voorlopige reeks van drie. De volgende acties zijn gepland op 24 en 31 mei.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!