Witte woede op straat: “wat wil regering met non-profit”
Nieuws, België, Witte woede -

Witte woede op straat: “wat wil regering met non-profit”

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van de non-profitsector kwam opnieuw op straat tegen het feit dat de Regering Di Rupo een lastenverlaging doorvoert waarvan enkel de profitsector profiteert. Hoewel de non-profitsector in tegenstelling tot de profitsector een dergelijke maatregel rechtstreeks omzet in banen, gaat de 370 miljoen euro integraal naar de profitsector. Zelfs bedrijven als Ford en ArcelorMittal zullen ervan kunnen genieten.

dinsdag 26 maart 2013 14:56
Spread the love

In 2003 werd er al een patronale lastenvermindering doorgevoerd voor de non-profitsector: de Sociale Maribel. Die maatregel leverde 23000 nieuwe banen op in zorg, welzijn en cultuur.

De non-profitsector moet het traditioneel al doen met krappe budgetten. De werkdruk is er daardoor vaak hoog en de 1500 banen die de nieuwe lastenverlaging zou kunnen opleveren zijn dan ook welkom. “Wat is de federale regering eigenlijk van plan met deze sector”, klonk het bij de betogers.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!